Kullavikskliniken

Ta bort amalgam

Vi hjälper dig gärna att ta bort amalgamet i dina tänder.

Amalgamfyllningar korroderar, expanderar och slutligen spricker din egen tandsubstans - inte fyllningen...

Om en tandvägg går av, finns det inte längre någon form kvar att fylla med plast. Då kan man behöva göra en mer omfattande behandling i form av en porslinskrona.

Vi avlägsnar amalgam både skonsamt och hygieniskt. Från taket i behandlingsrummet drar vi fram en arm med ett utsug, som effektivt samlar upp kvicksilverångorna. Ångorna är skadliga och påverkar hjärnan och njurarna negativt. Vi har dessutom en speciell sug kopplad runt tanden, för att direkt samla upp själva amalgamspånet och den tar även mycket av ångorna.

Med ett smalt borr "skärs" fyllningen ut i ytterkanterna och bräcks enkelt loss ur tanden, då amalgamet egentligen inte sitter fast i själva tanden, utan är fastlåst i tanden på grund av att den är bredare i botten än i ingångsöppningen. Inga spår av amalgam när du sedan får lov att skölja munnen!

Ju längre tid amalgamet får sitta kvar, desto större risk är det att din egen tand spricker…

När vi arbetar med plastmaterial av olika slag, använder vi oss självklart också av detta utsugssystem. Så länge plaster är ohärdade, vill vi varken att patienten eller vi själva skall andas in de flyktiga plastångorna. Vi har gemensamma intressen - hälsan.

Kontakta oss för ett kostnadsförslag och behandlingsplanering. Det blir ju dessutom väldigt snyggt och fräscht.

Följ oss på facebook för att få våra senaste nyheter och erbjudanden.

Kontaktuppgifter

Adress: Kullavikskliniken
Gamla Särövägen 320
42932 KULLAVIK
Telefon: 031-93 08 52
Fax:031-93 02 11
E-post:info@kullavikskliniken.se

Nyheter

3D-röntgen

Vi använder oss av en avancerad, digital 3D-röntgen. Den rekonstruerar en volym i 3D av önskat område i munhåla, bihålor eller käkleder. Den har blivit oumbärlig i vårt arbete, där vårt mål är att utöva tandvård med högsta precision.

Erbjudanden

Tipsa en vän

Det vore roligt, om du som redan går hos oss som patient, skulle vilja tipsa dina vänner om oss. Ett litet tack för hjälpen är 150:- i rabatt på ditt nästa besök, om någon vän bokar och genomför en undersökning hos oss. Självklart får din vän en välkomstrabatt på 150:-.