Kullavikskliniken

Bettskenor

Nästan alla gnisslar eller pressar tänder - såväl på dagtid som på nattetid. En del är omedvetna om det och förstår inte vilka konsekvenser denna överaktivitet kan ge på sikt. Tänderna kan slitas ner, man kan få muskelspänningsvärk eller käkledsbesvär som behöver åtgärdas. Knäppningar i käklederna är ett vanligt tecken på överbelastning.
Den vanligaste behandlingen är en hård bettskena som vi framställer individuellt till dina tänder. Den fästs vanligtvis på dina överkäkständer utan att något ingrepp gjorts på dem innan alls. Skenan används när du sover, men en del tycker även att de finner tillfällen i vaket tillstånd att använda den.

Träningsprogram

Vi har utformat ett rörelsetränings-program som likt sjukgymnastik hjälper dig att träna upp oanvända
muskler och avlasta de överbelastade muskelgrupperna för att få stabilitet och balans i käkarna igen.

Snarkskenor

Vi gör även snarkskenor utformade på ett smidigt sätt för komfortabel användning. Det kan vara du själv eller någon i din omgivning som störs av snarkningen, men en trötthet som inte är normal kan tyda på att du lider av apné (andningsuppehåll) under sömnen.

Följ oss på facebook för att få våra senaste nyheter och erbjudanden.

Kontaktuppgifter

Adress: Kullavikskliniken
Gamla Särövägen 320
42932 KULLAVIK
Telefon: 031-93 08 52
Fax:031-93 02 11
E-post:info@kullavikskliniken.se

Nyheter

3D-röntgen

Vi använder oss av en avancerad, digital 3D-röntgen. Den rekonstruerar en volym i 3D av önskat område i munhåla, bihålor eller käkleder. Den har blivit oumbärlig i vårt arbete, där vårt mål är att utöva tandvård med högsta precision.

Erbjudanden

Tipsa en vän

Det vore roligt, om du som redan går hos oss som patient, skulle vilja tipsa dina vänner om oss. Ett litet tack för hjälpen är 150:- i rabatt på ditt nästa besök, om någon vän bokar och genomför en undersökning hos oss. Självklart får din vän en välkomstrabatt på 150:-.