Kullavikskliniken

Digital röntgen

Under många år har vi arbetat med intraoral digital röntgenteknik. Vi kan direkt få fram röntgenbilderna på dataskärmen och ställa noggrannare diagnoser. Med jämna mellanrum tar vi en så kallad panoramabild som avbildar dina rötter och rotspetsar samt omkringliggande vävnader för att ge besked om eventuella kroniska infektioner.
Vi har dessutom installerat en avancerad digital röntgen, en CBCT. Den rekonstruerar en volym i 3D av det önskade området. Den hjälper oss att bedöma tillgången av käkben vid planering av implantat, hitta orsaken till problem med rotfyllningar, i samråd med öron-näsa- halsspecialister göra undersökningar av bihålor, undersöka slitage
och besvär från käkleder, samt att exakt kunna se hur rötterna ser ut inför att man skall ta bort en tand med spretiga rötter. Vi tar emot remisser och har ingen väntetid. Patienter är dessutom själva välkomna att höra av sig direkt till oss på Kullavikskliniken för hjälp med diagnostik.

Panorama

Vi har relativt nyligen installerat en ny panoramaröntgen. Den avbildar hela munhålan i en enda bild och visar bl.a. dina rotspetsar samt omkringliggande vävnader för att ge besked om eventuella infektioner.
Du kan ha en infektion i det tysta under lång tid utan att veta om det. Den påverkar dock ditt immunförsvar hela tiden så länge den finns kvar och leder alltså till ohälsa.

Med samma maskin kan vi även ta CBCT (3D) som hjälper oss att bedöma tillgången av käkben vid planering av implantat,

hitta orsaken till problem med rotfyllningar, göra undersökningar av bihålor, undersöka slitage och besvär från käkleder, samt att exakt kunna se hur rötterna ser ut.

Följ oss på facebook för att få våra senaste nyheter och erbjudanden.

Kontaktuppgifter

Adress: Kullavikskliniken
Gamla Särövägen 320
42932 KULLAVIK
Telefon: 031-93 08 52
Fax:031-93 02 11
E-post:info@kullavikskliniken.se

Nyheter

3D-röntgen

Vi använder oss av en avancerad, digital 3D-röntgen. Den rekonstruerar en volym i 3D av önskat område i munhåla, bihålor eller käkleder. Den har blivit oumbärlig i vårt arbete, där vårt mål är att utöva tandvård med högsta precision.

Erbjudanden

Tipsa en vän

Det vore roligt, om du som redan går hos oss som patient, skulle vilja tipsa dina vänner om oss. Ett litet tack för hjälpen är 150:- i rabatt på ditt nästa besök, om någon vän bokar och genomför en undersökning hos oss. Självklart får din vän en välkomstrabatt på 150:-.