Kullavikskliniken

Oral protetik

Vi har mycket hög kompetens och lång erfarenhet när det gäller att utföra porslinsinlägg, porslinsonlay, kronor och broar för att ersätta förlorad tandsubstans eller tand.

Porslinsinlägg

När en tand delvis har blivit skadad av antingen hål eller en
fraktur kan vi idag många gånger bevara mesta möjliga av tandens egna material.

Efter att ha slipat till den trasiga tanden, tar vi ett avtryck av din tand med avtrycksmassa. Därefter framställs rekonstruktionen av en tandtekniker, individuellt anpassat efter just din situation. Vi använder modern porslinsteknik

och adhesiv fastsättning, d.v.s. vi limmar fast en ”pusselbit” av porslin, ett s.k. porslinsinlägg, direkt på tandens kvarvarande del. På så sätt skapas en mycket stark integration mellan tand och material, vilket också möjliggör en optimal funktion och estetik i behandlingen. Din tand känns och ser helt enkelt naturlig ut igen

Krona

En krona kan behövas när vi behöver byta ut en omfattande lagning där endast mycket lite av tanden kvarstår, bygga upp en frakturerad
tand, forma om en missbildad tand eller förstärka en tand som genomgått rotfyllning och därmed blivit försvagad

En krona är en rekonstruktion som

helt täcker en skadad tand. Målet är att förstärka tandens försvagade struktur och återställa funktion och estetik på bästa möjliga sätt.

Bro

En brygga eller bro används då en eller flera tänder gått förlorade. Vi använder granntänder till att förankra brokonstruktionen genom att slipa ner dem och rekonstruera dina tänder.
Att förlora en tand kan leda till oönskade effekter för närliggande tänder. Tuggkrafter ökar belastningen på kvarvarande tänder dramatiskt och kan leda till ytterligare tandfrakturer eller förluster.
En viktig anledning är förstås också att återställa funktion och estetik, där du som patient kan le och tugga igen utan att skämmas för din tandlucka. Ett annat alternativ för att ersätta en förlorad tand/tänder är implantatbehandling.

Följ oss på facebook för att få våra senaste nyheter och erbjudanden.

Kontaktuppgifter

Adress: Kullavikskliniken
Gamla Särövägen 320
42932 KULLAVIK
Telefon: 031-93 08 52
Fax:031-93 02 11
E-post:info@kullavikskliniken.se

Nyheter

3D-röntgen

Vi använder oss av en avancerad, digital 3D-röntgen. Den rekonstruerar en volym i 3D av önskat område i munhåla, bihålor eller käkleder. Den har blivit oumbärlig i vårt arbete, där vårt mål är att utöva tandvård med högsta precision.

Erbjudanden

Tipsa en vän

Det vore roligt, om du som redan går hos oss som patient, skulle vilja tipsa dina vänner om oss. Ett litet tack för hjälpen är 150:- i rabatt på ditt nästa besök, om någon vän bokar och genomför en undersökning hos oss. Självklart får din vän en välkomstrabatt på 150:-.