Kullavikskliniken

Inför besök hos psykolog angående tandvårdsrädsla

Om du som patient känner obehag och rädsla för tandvårdsbehandling erbjuder Kullavikskliniken samtal med psykolog.

Syftet med dessa samtal är att du som patient skall bli extra lyssnad på, och att du i din takt ska kunna närma dig en tandvårdsbehandling i dialog med psykolog.

Du kommer att få tala om dina erfarenheter av tandvård och en gemensam planering kommer att genomföras med psykologen angående vad dina mål med tandvård är och hur du kan nå dem.

Psykologen lyssnar på dig som patient och är tillsammans med tandvårdspersonalen med och ”skräddarsyr” din behandling. Psykolog och patient har goda förutsättningar att samverka med personalen på kliniken, då hela mottagningen arbetar för att göra tandvårdsupplevelsen så positiv som möjligt. Beroende på graden av upplevd oro och rädsla kan du träffa psykologen mellan 1 - 10 gånger.

Samtalen är ekonomiskt subventionerade av landstinget och man betalar 100 sek /samtalstimme som patient.

Att tandläkare och övrig personal vet om att man som patient är orolig och rädd för tandvård samt vad man mer specifikt är rädd för, gör för många patienter en stor skillnad.

Vid fall där tandvårdsrädslan blivit stark och där du som patient inte är redo att gå till tandläkare behandlas denna problematik utifrån mer strukturerad kognitiv beteendeterapi.

Kognitiv beteendeterapi har visat sig mycket effektiv vid tandvårdsrädsla och goda resultat och vetenskapligt stöd föreligger för denna behandling vid tandvårdsrädsla.

Följ oss på facebook för att få våra senaste nyheter och erbjudanden.

Kontaktuppgifter

Adress: Kullavikskliniken
Gamla Särövägen 320
42932 KULLAVIK
Telefon: 031-93 08 52
Fax:031-93 02 11
E-post:info@kullavikskliniken.se

Nyheter

3D-röntgen

Vi använder oss av en avancerad, digital 3D-röntgen. Den rekonstruerar en volym i 3D av önskat område i munhåla, bihålor eller käkleder. Den har blivit oumbärlig i vårt arbete, där vårt mål är att utöva tandvård med högsta precision.

Erbjudanden

Tipsa en vän

Det vore roligt, om du som redan går hos oss som patient, skulle vilja tipsa dina vänner om oss. Ett litet tack för hjälpen är 150:- i rabatt på ditt nästa besök, om någon vän bokar och genomför en undersökning hos oss. Självklart får din vän en välkomstrabatt på 150:-.